دانلود رایگان سوالات تخصصی استخدامی تغذیه و بهداشت مواد غذایی:
خرید سوالات استخدامی تغذیه و بهداشت مواد غذایی با پاسخنامه
تغذیه و بهداشت مواد غذایی جهت پیشگیری از عوارض مواد غذایی از جمله غذاهای صنعتی که از مواد نگهدارنده و کنسرواتیو استفاده میکنند و آثار سوئی بر سلامتی افراد دارند، ایجاد شده و بهداشت مواد غذایی علمی است که راجع به غذای سالم ، غیر آلوده و غیر تقلبی و روش های تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه می پردازد.
در سال های اخیر موضوع افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی اهمیت ویژه ای یافته است. در این میان افزایش تولید فراورده های غذایی دامی و شیلاتی برای تامین نیازهای داخلی و نیز حضور در بازارهای جهانی، باید طبق مقررات حاکم بر این تجارت بین المللی عمل کند. کاری که در حیطه فعالیت کارشناسان رشته بهداشت مواد غذایی است. هم چنین بعضی از اوقات، برخی از مواد غذایی با منشا دامی از کشورهای دیگر به ایران وارد می گردد که کنترل آن ها نیز به کارشناس ماهر و کارآمد رشته بهداشت مواد غذایی نیاز دارد.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس بهداشت شیر و فراورده های لبنی، گوشت و فراورده های گوشتی، آبزیان و فعالیت های شیلاتی، تخم مرغ، عسل، کارگاه های دسته بندی مواد غذایی با منشا دامی، سردخانه ها و مراکز نگهداری مواد غذایی فعالیت نمایند یا کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی دامی شوند.
توانایی های مورد نیاز فارغ التحصیلان رشته بهداشت مواد غذایی
- همکاری در بخش آموزش و تحقیقات بهداشت مواد غذایی
- برقراری تمام نکات بهداشتی در واحدهای تولید فرآورده های غذایی با منشأ دامی
- بازرسی بهداشتی و اصولی کشتارگاه های دام و طیور
- مسئولیت بهداشتی در مراکز عرضه مواد غذایی
- بازرسی بهداشتی در مراکز توزیع فرآورده های غذایی و مواد خام دامی
- ارائه خدمات آزمایشگاه های کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی
- مهارت و دانش مورد نیاز در زمینه تولید مواد غذایی
- مسئولیت بهداشتی در مراکز جمع آوری شیر
- همکاری در نظارت بهداشتی در اسکله های صیادی و مراکز صید
- بررسی راه های تولید سریع و ارزان مواد غذایی
- آزمایش و نمونه برداری از سلامت و باکیفیت بودن مواد غذایی
برخی از این عناوین شغلی عبارتند از:
- کارشناس کنترل کیفیت گوشت و فرآورده های گوشتی
- مسئول کنترل کیفیت آبزیان و فرآورده های شیلاتی
- کارشناس بهداشت تخم مرغ و عسل
- کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی دامی
- کارشناس بهداشت شیر و فرآورده های لبنی
- مسئول کنترل کیفیت و کارشناس بهداشت در مراکز نگهداری مواد غذایی و سردخانه ها
- کارشناس بهداشت در کارگاه های بسته بندی مواد غذایی با منشأ دامی
- کارشناس بهداشت در واحدهای تبدیل ضایعات فرآورده های دام، طیور و آبزیان
- کارشناس نظارت بهداشتی در مراکز صید و اسکله های صیادی