دانلود رایگان سوالات آزمون استخدامی شایستگی نظارت (عمران) بخش خصوصی
سوالات شایستگی نظارت (عمران) بخش خصوصی
شایستگی نظارت (عمران)
عناوینی که دراین مقاله بررسی می شود از مفهوم نظارت تا اینکه بدانیم یک مهندس ناظر که مسئولیت نظارت یک پروژه را تقبل می کند، چه وظایفی دارد و چه توانائی هایی باید داشته باشد و نسبت به چه موضوعاتی باید آشنایی کافی داشته باشد؟می باشد.
مفهوم نظارت
1- بررسی تطابق عملیات اجرایی با نقشه های تایید شده شهرداری.
2- بررسی تطابق عملیات اجرایی با اصول فنی.
3- بررسی تطابق عملیات اجرایی طبق مقررات ملی و استانداردها .
4- بررسی اینکه آیا عملیات اجرایی با رعایت نکات ایمنی و مقررات آن انجام میگردد.
5- ارائه کمک ها و راهنمایی های فنی به مجری در موقع بروز اشکال در اجرا .
6- یاری کردن مهندس طراح در انجام هرگونه تغییرات در طرح اولیه در نقشه های مجدد.
7- تاکید بر تهیه نقشه های عین اجرا توسط مجری .
8- تهیه گزارش یا گزارشات جهت ارائه به سازمان های ذیربط حسب مورد و نیاز.
9- کنترل اینکه عوامل اجرایی و مجری دارای صلاحیت لازم هستند.
درصورت مشاهده هرگونه مغایرت یا تخلف ، موارد با ذکر دلایل و مستندات به صورت کتبی به شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه جهت انجام اقدام قانونی ،اصلاح یا جلوگیری از ادامه کار اعلام می شود(گزارش تخلف)
مهندس ناظر کیست؟
مهندس ناظر ساختمان (به انگلیسی Supervisor Engineer)[۱] یا مهندس مقیم در کارگاه (به انگلیسی resident engineer) شخص حقیقی یا حقوقی دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی است که در یکی از رشتههای موضوع قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان بر اجرای صحیح عملیات ساختمانی ابنیه ساختمانی نظیر سازه ساختمان، معماری ساختمان، تأسیسات برقی و مکانیکی ساختمان جهت رعایت اصول و مقررات ملی ساخت و ساز توسط مجری ساختمان در حیطه صلاحیت مندرج در پروانه اشتغال خود نظارت مینماید
مهندس ناظر ساختمان با همکاری مالک و مجری باید برنامه زمانبندی اجرای کار که مشخص کننده مراحل اجرایی و زمان شروع و پایان آن تهیه و تنظیم نماید.
تاکید بر رعایت مقررات ایمنی و بهداشتی در محل کار و کارکنان مجری و استفاده از وسایل و تجهیزات استاندارد و مناسب و مطمئن بخصوص در محل های کار با ارتفاع بالا .
بکار گیری فرم های مناسب جهت تهیه گزارشات و استفاده از اسناد ابلاغ شده توسط ارگانهای ذیربط .
داشتن پرونده از گزارشات و سوابق کار در مراحل مختلف بمنظور مراجعه به آن و یا ارائه توضیحات به مسئولین
از وظایف مهندسی ناظر بررسی و تائید مصالح و مواد پروژه از نظر انطباق با نیاز و طرح و استانداردها و مقررات ملی و کیفیت آنهاست . ناظر آگاه میتواند تشخیص دهد که مصالح بکار رفته مناسب یا غیر مناسب است .
در مواردی که از قبل با مالک توافق شده است مهندس ناظر عملکرد مجری را جهت پرداخت صورت وضعیت ها را تائید می کند .
مهندس ناظر موظف است مهارت فنی عوامل اجرایی مجری را بررسی و در صورت عدم انطباق مهارت با نیاز میتواند از مجری درخواست تغییر نفر یا نفرات کند و مجری موظف است اقدام نماید .
مهندس ناظر می تواند از مجری درخواست کند نسبت به اصلاح یا دوباره کاری قسمتی از کار که بصورت صحیح انجام نگرفته و یا با نقشه ها و اصول فنی و مقررات ملی مطابقت ندارد.
مسئولیت مهندس ناظر
مهندسان ناظر مکلفند بر عملیات اجرایی ساختمانی که تحت نظارت آنها احداث میگردد از لحاظ انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشهها و محاسبات فنی ضمیمه آن نظارت کرده و در پایان کار مطابقت عملیات اجرایی ساختمان را با مدارک فوق، گواهی نمایند.
ناظران باید گزارش پایان هر یک از مراحل اصلی کار خود را به مرجع صدور پروانه ساختمان (شهرداریها) ارائه نمایند. مراحل اصلی کار عبارتند از:
- پیسازی
- اجرای اسکلت
- سفتکاری
- نازککاری
- پایان کار
مهارت نقشه خوانی از مهارت های ابتدایی و ضروری برای ناظر می باشد. نقشه های تهیه شده در هر ساختمان به ۴دسته تقسیم می شود:
- نقشه های سازه
- نقشه های معماری
- نقشه های تاسیسات برقی
- نقشه های تاسیسات مکانیکی
دانلود سوالات شایستگی نظارت (عمران) بخش خصوصی