دانلود رایگان سوالات آزمون استخدامی شایستگی مهندسی عمران - آب و فاضلاب بخش خصوصی
سوالات شایستگی مهندسی عمران - آب و فاضلاب بخش خصوصی
شایستگی مهندسی عمران - آب و فاضلاب
همان طور که از عنوان رشته مشخص است، این رشته با مشکلات مربوط به آب و فاضلاب، در ارتباط است.
با توجه به اهمیت آلودگی آب های زیر زمینی و آب های سطحی و همچنین مشکلات مربوط به فاضلاب های صنعتی، اهمیت حضور متخصصان آب و فاضلاب، بر هیچ کس پوشیده نیست.
کنترل کیفیت منابع آب، فرایندهای مختلف تصفیه آب و فاضلاب، شبکه های انتقال و توزیع و تصفیه خانه های آب و … از جمله مواردی است که از عهده متخصصان این حوزه بر می آید.
اهمیت تأمین و انتقال آب مورد نیاز مردم شهر و جوامع صنعتی و شهری هم یکی از مواردی است که نیاز به متخصصان عمران گرایش آب و فاضلاب را بیشتر می کند.
پیرو معرفی رشته مهندسی عمران - آب و فاضلاب اینک به مروری اجمالی بر آینده شغلی این رشته و مقایسه آن با سایر گرایشهای عمران خواهیم پرداخت. همان طور که می دانید رشته عمران در تمام گرایشهای آن پر درآمد بوده و آینده شغلی نسبتاْ مناسبی برای دانش آموختگان این رشته در مقایسه با سایر رشته های تحصیلی پیش بینی می گردد. تقریباْ همه گرایش های عمران-عمران و عمران-سازه را می شناسند و نیازی به معرفی بیشتر ندارند. لیکن در این بین گرایش آب و فاضلاب در رشته عمران کمتر توسط داوطلبان کنکور کاردانی به کارشناسی شناخته شده است.
در رشته آب و فاضلاب دانش آموختگان با سواد که تربیت شده اساتید بزرگ و با تجربه بوده باشند آینده شغلی روشنی خواهند داشت. یکی از منابع درآمد دانش آموختگان این رشته در مقطع کارشناسی پیمانکاری راهبری تصفیه خانه های آب و فاضلاب می باشد. در برخی از موارد درآمد ماهیانه این افراد که تصفیه خانه های متعددی را در دست بهره برداری دارند بیش از ۲۰ میلیون تومان در ماه است. در مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد و دکتری) علاوه بر راهبری اینگونه تصفیه خانه ها-طراحی آنها نیز یکی از منابع درآمد عمده مهندسین آب و فاضلاب می باشد. بطور معمول پنج تا ده درصد هزینه اجرای طرحهای آب و فاضلاب بابت طراحی پرداخت می گردد. باتوجه به هزینه های میلیاردی اکثر طرحهای آب و فاضلاب درآمد ناشی از طراحی این طرحها نیز بسیار زیاد لیکن نیازمند سطح بالایی از سواد می باشد. در هر صورت موقعیت شغلی این رشته در جهان امروز بسیار بالا بوده و این افراد یکی از گزینه های مناسب برای مهاجرت به کشورهای مختلف جهان می باشند.
این رشته با دو گرایش : "عمران آب و فاضلاب" و "تأسیسات (مکانیک) آب و فاضلاب " طیف وسیعی از موضوعات دو حوزه آب و فاضلاب را در بر می گیرد. مواردی از قبیل: کنترل کیفیت منابع آب، فرآیندهای مختلف تصفیه آب و فاضلاب،شبکه های انتقال و توزیع و تصفیه خانه های آب، شبکه های جمع آوری آب های سطحی و فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب، استفاده از فاضلاب های تصفیه شده و تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی ناشی از آن و مدیریت ادارات آب و فاضلاب شهرها از مهمترین این موارد است.
امروزه وجود مشکلات آلودگی آب های سطحی و زیر زمینی و فاضلاب های صنعتی از یکسو و ضرورت تأمین و انتقال آب مورد نیاز جوامع شهری و صنعتی از سوی دیگر احساس نیاز به متخصصین رشته مهندسی آب و فاضلاب را دو چندان ساخته است.
دانلود سوالات شایستگی مهندسی عمران - آب و فاضلاب بخش خصوصی