دانلود رایگان سوالات آزمون استخدامی شایستگی مستندسازی نرم افزار بخش خصوصی
سوالات شایستگی مستندسازی نرم افزار
شایستگی مستندسازی نرم افزار
از آنجایی که یکی از اصلی ترین فرآیندها در تولید سامانه های نرم افزاری مستندسازی نرم افزار می باشد قصد داریم در این مطلب بگوییم کارشناس این حوزه کیست و به شرح وظایف، مهارت ها، بازار کار و میزان حقوق و درآمد آن بپردازیم.
قسمت اعظمی از هزینه پروژه های نرم افزاری را مستندسازی نرم افزار تشکیل داده و به همین دلیل از اهمیت خاصی در تولید برنامه های نرم افزاری برخوردار است. شرکت های نرم افزاری جهت ایجاد و بروز رسانی مستندات کلیه محصولات خود ردیف شغلی کارشناس مستندسازی و استقرار نرم افزار ایجاد نموده اند تا با تهیه مستندات و محتوای آموزشی مطلوب در هنگام نیاز ساختار و قالب مناسبی از سامانه های نرم افزاری خود داشته باشند.
اجرای درست و مطلوب پروژه های نرم افزاری به کیفیت و کامل بودن مستندات پیش تولید بستگی دارد زیرا در توسعه برنامه های نرم افزاری همواره نیاز است تا کارشناس توسعه نرم افزار به شکل متناوب، به مستندات آنچه سیستم باید انجام دهد، مراجعه نماید. یکی از شیوه های تولید مستندات و جمع آوری اطلاعات، تکمیل مستندات به طور تدریجی و مرحله ای می باشد، هرچند این روش خالی از ایراد نیست.
یکی از این ایرادات، زمان زیادی است که برای مستندسازی صرف می گردد. که کارشناس مستندسازی نرم افزار باید با اعمال برخی از راه حل ها نظیر برگزاری جلسات متناوب با دستورجلسه های مشخص با همه ذینفعان، بررسی سامانه های مشابه و الگوبرداری، تولید مستندات مبتنی بر استانداردهای از پیش تعیین شده، زمان را کاهش و کیفیت فرایند تولید مستندات را افزایش دهد.
شرح وظایف و مسئولیت هایی که بر عهده نیروی کارشناس مستند سازی نرم افزار در یک شرکت کامپیوتری فعال در زمینه تولید و توسعه برنامه های نرم افزاری از قرار زیر است:
- ایجاد و بروزرسانی مستندات تمامی محصولات شرکت، جزوۀ آموزشی و غیره
- ایجاد و بروزرسانی مستندات Help برای محصولات نرم افزاری و سامانه های تحت وب
- ایجاد و بروز رسانی مستندات تحت وب برای صفحات وبسایتی هر کدام از محصولات
- ایجاد محتوای CD محصولات سخت افزاری شامل نرم افزارها و مستندات فنّی مربوطه
- ایجاد محتوای آموزشی برای هر کدام از محصولات به صورت جزوۀ آموزشی، CD، ارائۀ الکترونیکی پاور پوینت و غیره
- ایجاد مستندات بالا به زبان فارسی یا انگلیسی و یا هر دو بنا به نیاز
- نگهداری نسخ مختلف مستندات هر محصول به صورت الکترونیکی و با طبقه بندی مناسب برای دسترسی آسان
- ایجاد، تکمیل و رعایت فرآیند های تولید، مرور، ویرایش، بحث و بررسی، تأیید نهائی مستندات فنی
- ایجاد ساختار و قالب (Template) برای هر دسته از مستندات و بروز رسانی آنها در هنگام نیاز
- تعامل با مشتریان و واحدهای تحقیق و توسعه، پشتیبانی فنّی و بازاریابی و فروش برای انجام وظائف محوله
داشتن دانش و مهارت در زمینه مستند سازی دقیق فنی و غیر فنی نخستین شرط لازم برای جذب یک نیروی مستندساز نرم افزار می باشد. همچنین یک کارشناس مستند سازی نرم افزار باید به زبان انگلیسی و نیز اصول نگارش، دستور زبان و واژه شناسی فارسی و انگلیس تسلط داشته و از دقت و نظم مطلوبی در نگارش برخوردار باشد.
در زمینه تحصیلی دارا بودن مدرک لیسانس مهندسی در زمینه مرتبط با سخت افزار و نرم افزار ضروری است.
داشتن سابقه کاری مفید در حوره مستند سازی فنی نرم افزار، آشنایی با سیگنال های صدا و تصویر دیجیتال و آنالوگ، آشنائی با نرم افزار های Protel، Altium Designer، Excel، MS Access، MS Outlook، تسلط به استفاده از کامپیوتر، تایپ سریع و نرم افزار های Office از شرایط تخصصی جذب یک کارشناس مستندسازی نرم افزاری محسوب می گردد.
نیروی مستند سازی نرم افزار بایستی برخی ویژگی های فنی از قبیل مهارت های برقراری ارتباط قوی، قابلیت کار تیمی قوی، قابلیت کار به صورت مستقل و با حداقل کمک فنّی و غیر فنّی، مسؤولیّت پذیری، خلّاقیت، پشتکار، علاقه مندی به یادگیری موضوعات جدید، رعایت نظم، دقت، نظافت و انضباط در محیط کار را داشته باشد.
دانلود سوالات شایستگی مستندسازی نرم افزار بخش خصوصی