دانلود رایگان سوالات آزمون استخدامی شایستگی فرآیندهای سازمانی (ERP - BPMS) بخش خصوصی
سوالات شایستگی فرآیندهای سازمانی (ERP - BPMS) بخش خصوصی
شایستگی فرآیندهای سازمانی (ERP - BPMS)
هر دو این ابزارها یک هدف مشترک دارند و آن هم بالا بردن تولید و سود است. با این حال، این دو تفاوتهایی با هم دارند. بنابراین برای انتخاب بهترینها که متناسب با اهداف سازمانی و نیازهای عملکردی شما باشد، بایستی با BPM و ERP آشنا باشید.
ضمن پاسخ به سوال erp چیست ، تفاوتهای آن را با BPM نشان دهیم تا بتوانید انتخاب مناسبتری برای کسب و کار خود داشته باشید. اگر انتخاب مناسبی از بین این نرمافزارها انجام ندهید، زمان و پول زیادی هدر خواهد رفت. انتخاب نرمافزار ممکن است پیچیده و زمانبر باشد اما اگر درست انجام شود، مزایای زیادی دارد.
ERP چیست ؟
ERP مخفف “Enterprise Resource Management” به معنای “مدیریت منابع سازمانی” است. یک فرایند تلفیقی است از جمعآوری و سازماندهی دادههای بیزنسی از طریق مجموعه نرمافزارهای یکپارچه. نرم افزار ERP شامل اپلیکیشنهایی است که عملکردهای بیزنسی مانند تولید، فروش، حسابداری و … را اتوماتیک میکنند.
به بیان سادهتر، ERP عملکرد شرکت شما در هر یک از دپارتمانها تسهیل میکند. ERP نحوه مدیریت منابع شرکتی را مدیریت میکند، چه مواد اولیه برای تولید باشد و چه ساعات کاری برای منابع انسانی.
تعاریف بسیاری برای ERP وجود دارد و بسته به اینکه برای دولوپرها، فروشندگان یا رسانههای تکنولوژی در نظر گرفته میشود، این تعاریف متفاوتند. اما در کل ERP برای کمک به تمام دپارتمانهای شرکت با بهترین فرایندهای بیزنسی به کار گرفته میشود.
تاریخچه ERP
کسب و کارها همیشه سعی میکردند از مدیریت منابع سازمانی استفاده کنند، حتی ممکن است لزوما به همین نام نباشد. یکی از دغدغههای شرکتها این بود که با فدا کردن یکسری منابع بتوانند بین فعالیتهای مختلف توازن ایجاد کنند. به همین خاطر، در طولانی مدت شرکتها مجبور بودند برای مدیریت هر دپارتمان، نیروی اضافی استخدام کنند. حتی شرکتهای بینالمللی مجبور به استخدام نیروهایی از خارج کشور بودند.
اولین ردپای ERP در ساخت و ساز پیدا شد با استفاده از مدل کمی اقتصادی (EOQ)، که یک سیستم برنامهریزی مبتنی بر کاغذ است. در واقع این جایگزین برنامهریزی منابع مادی (MRP) شد که در اواخر دهه 1960 توسعه یافته بود و به ابزار برنامهریزی منابع تولید (MRP II) تبدیل شد. ERP مدرن در دهه 1990 با یکپارچه شدن نرمافزارهای کامپیوتری با عملکرد روزانه کسب و کار ظهور پیدا کرد. این اصطلاح که اولین بار توسط گروه گارتنر استفاده شد، بر ابزارهای دیجیتال جدید تمرکز دارد که به تولیدکنندگان اجازه میدهد روابط زنجیره تامین را مدیریت میکنند، موجودی را کنترل کنند، حسابرسی را خودکار کنند و … .
امروزه سامانه ERP نه فقط در ساخت و ساز بلکه در تمامی صنایع استفاده میشود. نرم افزار ERP اکنون از طریق پلتفرمهای ابری قابل دسترسی است.
انواع ERP
ERP بر اساس صنایع مختلف انواع مختلفی دارد، اما بر اساس عملکرد به انواع زیر تقسیم میشود:
- ERP پیش فرض (On-premise ERP)
- ERP منبع باز (Open Source ERP)
- ERP ابری (Cloud-based ERP)
- ERP ترکیبی (Hybrid ERP)
مزایای ERP
مدیریت منابع سازمانی با داشتن چنین مزایایی سبب عملکرد بهتر بیزنس میشوند. این مزایا عبارتند از:
- قابلیت مشاهده و سادهسازی جریان کار
- هوش تجاری و تحلیل داده
- برنامهریزی
- همکاری بین دپارتمانی
- مدیریت ریسک و امنیت داده
- راهحل قابل سفارشی سازی
لیست نرم افزارهای ERP
در زیر نمونههایی از معروفترین نرم افزارهای ERP در دنیا را معرفی میکنیم:
NetSuite
Oracle
SAP
تفاوت ERP و BPM
هم BPM (Business Process Management) و هم ERP (Enterprise Resource Planning) میتوانند برای توانمندسازی شرکتها در ارائه سریعتر سفارشات و صورتحساب مشتریان مورداستفاده قرار گیرند. با وجود شباهتهای این دو، اما با هم تفاوتهایی نیز دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- Erp بیشتر درباره ماژول و عملکرد است
- BPM امکان سفارشی سازی گردش کار (workflow) را فراهم میکند
- هر دو امکان هوش تجاری دارند
- ERP قابلیت مشاهده و ذخیرهسازی داده فراهم میکند
آیا میتوان از هر دو با هم استفاده کرد؟
بیشتر سردرگمیهایی که در خصوص BPM و ERP وجود دارد، از این واقعیت ناشی میشود که وقتی آنها را به طور جداگانه استفاده میکنید، بسیار شبیه هستند اما دقیقا یک کار را انجام نمیدهند. جالب اینجاست که وقتی با هم استفاده میشوند، تفاوتها بیشتر دیده میشود. به طور معمول، BPM در یک سیستم ERP بزرگتر ادغام میشود، در حالی که ERP فرایندها را به خوبی BPM مدیریت نمیکند. این میتواند منجر به ناکارآمدیهای زیادی در کسب و کار شما شود و مجبور شوید برای رفع آنها بینهایت راهحل ایجاد کنید.
یک سیستم BPM فرایندهای مهم در کسب و کار شما را که Erp از آن میگذرد، هایلایت میکند. این سطح از جزئیات، فرایندهایی که توسط bpm مدیریت شده را تقویت میکند و به erp های بزرگتر امکان میدهد که عملکردهای عمومیتر بیزنس را تسهیل کنند.
همانطور که گفته شد، استفاده همزمان از ERP و BPM گزینه مناسبتری است اما با رشد و بزرگتر شدن شرکت ها، آنها میتوانند در ابتدا بر تحلیل فرایندهای ERP متکی باشند و سپس حین اینکه فرایندها مهندسی مجدد میشوند، به سیستمهای BPM روی بیاورند و در نهایت سیستمهای ERP و BPM را ادغام کنند. حتی جریان بهبود فرایندهای کسب و کار نیاز به رشد و تکامل همگام با نرخ سرعت تغییرات کسب و کار دارد.
دانلود سوالات شایستگی فرآیندهای سازمانی (ERP - BPMS) بخش خصوصی