دانلود رایگان سوالات آزمون استخدامی شایستگی جستجوی حرفه ای در وب بخش خصوصی
سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه مهندسی
سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه هنر، رسانه و آموزش
سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه مالی، اداری و حقوقی
سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه فناوری اطلاعات
شایستگی جستجوی حرفه ای در وب
امروزه جستجو در وب بر خلاف آنچه در نگاه نخست به نظر میرسد، چندان ساده نیست.
تکنولوژی دیجیتال هزینهی تولید محتوا را بسیار کاهش داده و هزینهی نشر و بازنشر را به صفر نزدیک کرده است.
به همین علت، حجم اطلاعات ارائه شده در وب در حدی زیاد شده که جستجوی حرفه ای در میان این اطلاعات، خود یک مهارت مهم و ارزشمند محسوب میشود.
البته همهی این اطلاعات مفید و ارزشمند نیستند و به تعبیری، زبالههای دیجیتال هم در کنار محتوای مفید دیجیتال فراوان است. اما به هر حال، اصلِ مسئله، یعنی افزایش حجم محتوای دیجیتال در فضای وب و اینترنت و نیاز به یادگیری مهارت جستجوی پیشرفته در گوگل و سایر موتورهای جستجو پابرجاست.
در زیر به موارد کلی که برای یافتن عبرات موردنظرتان در گوگل وجود دارد، اشاره کردهایم. در ادامه مقاله به روند و توضیح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت:
در نظر گرفتن چند کلیدواژه برای جستجو
شروع جستجو با عبارات کوتاه و سپس افزودن کلمات بیشتر (سه تا پنج کلمه)
عملگر نقلوقول، “-” ، ” * ” ، “+”
عبارت Exact Match و AROUND X
استفاده از عملگرهای گیومه برای ترتیب کلمات و عبارات
استفاده از عملگر AND که معادل علامت “+” و اشتراک در ریاضی است.
استفاده از عملگر Or که معادل عمل اجتماع در ریاضی است.
و دیگر امکانات گوگل
۱- دریافت تمامی نتایج جستوجو شده در گوگل
به طور عادی، کاربران همه عبارت موردنظر خود را سرچ مسکنند تا همه نتایج جستجو برای آنها بدست آید. برای این کار کافیست عبارت مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید.
جستجو در گوگل
۲- یافتن نتایج جستجو عبارات مرتبط با یک کلمه کلیدی
فرض کنید قصد دارید درباره ادمین سایت در گوگل جستجو کنید. برای مثال این عبارت را در گوگل جستجو میکنید.
با نگاه کردن به نتایج گوگل، متوجه میشوید که بعضی از نتایج نشان داده شده با ادمین سایت مرتبط نیستند. و لینکهای مختلفی برای این عبارت جستوجو شده است.
جستجو در گوگل
به همین دلیل،هنگام جستوجو در گوگل باید مطمئن شوید که دقیقا عبارت موردنظر خود را بنویسید تا پاسخی که میخواهید را پیدا کنید.
۳- یافتن نتایج مرتبط با یک کلمه کلیدی
یکی از روشهای جستجو حرفهای در گوگل استفاده از علامت نقل قول” ” است. قرار دادن کلمه کلیدی بین علامت نقل قول به گوگل نشان میدهد که فقط نتایجی را نشان دهد که این کلمه کلیدی در آن استفاده شده است.
حال میتوانید در گوگل از کلمه کلیدی “ادمین سایت” استفاده کنید. گوگل نتایجی را به شما نشان خواهد داد که در عنوان آنها از این عبارت استفاده شده باشد.
۴- خارج کردن یک کلمه از نتایج جستجو
فرض کنید میخواهید مقالاتی درباره روابط ایران و عراق مطالعه کنید. مشکل این است که با جستجوی کلمه کلیدی “ایران و عراق”، بیشتر نتایجی که مشاهده میکنید درباره مسابقه فوتبال بین تیمهای ایران و عراق است.
در چنین شرایطی، برای جستجوی حرفهای در گوگل کافیست با قرار دادن علامت (-)، کلمهی مورد نظر را از نتایج جستجو حذف کنید. برای مثال میتوانید کلمه “فوتبال” یا “ورزش” را از جستجوهای خود حذف کنید. توجه داشته باشید که بین علامت “-” و کلمه مورد نظر فاصله نباشد.
این کار به شما کمک میکند تا بیشتر صفحاتی که درباره مسابقات ورزشی ایران و عراق هستند را از نتایج جستجو حذف کنید.
۵- خارج کردن چند کلمه از نتایج سرچ
با استفاده از روش قبل، میتوانید چندین کلمه را از نتایج جستجوی خود خذف کنید. برای این کار کافیست از اپراتور منفی به هر تعداد که نیاز دارید در جستجوی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید بین هر کلمهای که می خواهید از نتایج حذف شود، فاصله قرار دهید.
۶- خارج کردن عبارت Exact Match از نتایج سرچ
اگر با استفاده از ترفندهای بالا، باز هم به نتیجه دلخواهتان نرسیدهاید، میتوانید از گوگل بخواهید که یک عبارت را عیناً از نتایج جستجو حذف کند. در حقیقت این اپراتور جستجو، ترکیبی از اپراتور جستجوی نقل قول (“”) و اپراتور جستجوی منفی (-) است.
برای این کار کافیست از علامت منفی (-) استفاده کرده و عبارت مورد نظر خود را در علامت نقل قول قرار دهید. این علائم به گوگل میگوید که عبارت موجود در علامت نقل قول را عیناً از نتایج جستجو حذف کند.
۷- خارج کردن چند عبارت از نتایج جستجو
این اپراتور Ultimate Exact Match Exclusion نام دارد و با کمک آن میتوانید چند عبارت را از نتایج جستجو خارج کنید. برای استفاده از این دستور، کافیست عبارات مورد نظر خود را پس از علامت (-) و بین علامت نقل قول قرار دهید.
امیدورایم به کمک این ۷ ترفند بتوانید با جستجو پیشرفته در گوگل به نتیجهی دلخواه خود برسید. اگر روش دیگری میشناسید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
دانلود سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه مهندسی
دانلود سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه هنر، رسانه و آموزش
دانلود سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه مالی، اداری و حقوقی
دانلود سوالات شایستگی جستجوی حرفه ای در وب ویژه فناوری اطلاعات