دانلود رایگان سوالات آزمون استخدامی شایستگی آشنایی با آنتی ویروس بخش خصوصی
سوالات شایستگی آشنایی با آنتی ویروس
شایستگی آشنایی با آنتی ویروس
احتمالا از اولین روزهایی که با کامپیوتر شخصی کار کردهاید، با اصطلاح آنتیویروس و نرمافزار آنتیویروس آشنا شدهاید. از سالهای ابتدایی دههی ۱۹۹۰ که دوران اوجگیری کامپیوترهای شخصی بود، آنتیویروسها بهعنوان ابزارهای الزامی و پیشفرض سیستمهای کامپیوتری شناخته میشدند. با گذشت زمان و پیشرفت مجرمان سایبری و توسعهی ابزارهای نفوذ حرفهایتر، آنتیویروسها هم پیچیدهتر و پیشرفتهتر شدند. امروز هم اگر از یک متخصص فناوری مشاورهای برای بهبود عملکرد و امنیت کامپیوتر شخصی (یا حتی گوشی هوشمند) خود بگیرید، احتمالا با پیشنهاد نصب آنتیویروس روبهرو میشوید.
پاسخ به سول آنتیویروس چیست و چگونه کار میکند، بسته به شرکت سازندهی نرمافزار و روشهای امنیتی موردنظر آنها، تفاوت پیدا میکند. بههرحال هر شرکت امنیتی راهکارهای خاص خود را در مقابله با انواع بدافزار دارد و شاید حتی تعریفی متفاوت از آنتیویروس داشته باشد. بههرحال آنتیویروسها رویکردهای مشترکی هم در مقابل مجرمان سایبری دارند که دست یافتن به تعریف مشترک را آسانتر میکند. درنهایت آشنایی با روش کارکرد آنها میتواند در انتخاب بهترین نرمافزار آنتیویروس برای کاربرد شخصی یا تجاری، کارساز باشد.
نرمافزار آنتی ویروس یا در تعریف دقیقتر و بهروزتر آنتیمالور (ضد بدافزار) ابزاری است که بر اپلیکیشنهای موجود در کامپیوتر شخصی یا گوشی هوشمند، نظارت میکند. آنتیویروس بهدنبال اپلیکیشنهایی میگردد که نباید در دستگاه شما نصب شده باشند و بهنوعی ناشناس و مزاحم هستند. آنتیویروسها از روشهای گوناگون استفاده میکنند تا فایلهای شخصی همچون اسناد متنی را از فایلها و اپلیکیشنهای مخرب متمایز کنند. بههرحال آنتیویروس باید تفاوت بین یک فایل ورد و یک بدافزار مزاحم نمایشدهندهی تبلیغات را بهخوبی بشناسد. بهعلاوه اگر یک اپلیکشن قانونی و رسمی مورد نفوذ مجرمان سایبری قرار بگیرد و بهعنوان ابزار سوءاستفاده بهرهبرداری شود، آنتیویروس باید آن را شناسایی کند.
سیستمهای عامل مدرن، عموما با ابزارهای امنیتی پیشفرض ارائه میشوند. بهعنوان مثال میتوان به فایروالهای پیشفرض یا ابزاری همچون ویندوز دیفندر (Windows Defender) در سیستمعامل مایکروسافت اشاره کرد. ابزارهای مذکور، از اجرا شدن ویروسها در سیستمعامل جلوگیری میکنند. با بهرهمندی از ابزارهای پیشفرض، میتوان ادعا کرد که خطر خاصی کاربران را تهدید نمیکند. البته آنها بههرحال باید اقدامهای امنیتی مرسومی همچون پرهیز از کلیک کردن روی لینکهای مشکوک، دانلود کردن فایلهای مشکوک و اتصال حافظههای جانبی را انجام دهند. از اقدامهای امنیتی شدید سطح کاربر نیز میتوان به اجرای نرمافزارها و فایلهای جدید روی ماشین مجازی اشاره کرد.
باوجود تمام تمهیدات امنیتی، برخی اوقات خطرهایی جدید، کاربران دنیای فناوری را تهدید میکند. بهعنوان مثال نفوذ به سرورهای قانونی و مورد اعتماد یا آسیبپذیری در شبکهی وایفای یک کاربر، میتواند بهانهای برای نفود و خرابکاری یک مجرم سایبری باشد. درنتیجه استفاده کردن از یک آنتیویروس قوی در کنار ابزارهای امنیتی پیشفرض سیستمعامل و رعایت پیشنیازهای امنیتی، شما را در برابر تهدیدهای خاص، مقاوم میکند. در بدترین حالت، آنتیویروس به شما اطمینان میدهد که در مقابل تهدیدهای خاص همچون باجافزار، مقاوم هستید. در بهترین حالت هم این ابزار امنیتی، پیش از اجرا شدن نرمافزارهای مخرب، امنیت سیستم شما را حفظ میکند.
دانلود سوالات شایستگی آشنایی با آنتی ویروس بخش خصوصی