دانلود رایگان سوالات عمومی استخدامی مدیریت مالی:
خرید سوالات استخدامی مدیریت مالی با پاسخنامه
مدیریت مالی یکی از مهمترین جنبه های کسب و کار است. برای راه اندازی یا حتی موفقیت یک کسب و کار به سطح دانش عالی در مدیریت مالی احتیاج دارید. مدیریت مالی یک فعالیت حیاتی در هر سازمان است. این فرآیند شامل برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و نظارت بر منابع مالی با هدف دستیابی به اهداف سازمانی است. مدیریت مالی یک روش ایده آل برای کنترل فعالیت های مالی یک سازمان مانند تهیه بودجه، استفاده از وجوه، حسابداری، پرداخت، ارزیابی ریسک و سایر موارد مرتبط با پول است. اما این شکل از مدیریت دقیقا چیست و چرا اهمیت دارد؟
مدیریت مالی به برنامه ریزی استراتژیک ، سازماندهی ، هدایت و کنترل تعهدات مالی در یک سازمان یا یک مؤسسه اشاره دارد. همچنین شامل اصول مدیریتی بر دارایی های مالی یک سازمان می شود ، ضمن اینکه در مدیریت مالی نیز نقش مهمی دارد و هدف کلی آن شامل موارد زیر است : تأمین منابع مالی کافی برای سازمان؛ تضمین دادن به سهامداران سازمان برای بازپرداخت خوب استفاده بهینه و کارآمد از بودجه ایجاد فرصت های سرمایه گذاری واقعی و ایمن برای سرمایه گذاری
مدیریت مالی به طور کلی از سه بخش تشکیل شده است که عبارتند از:
برنامه ریزی مالی: این فرآیند محاسبه میزان سرمایه مورد نیاز یک سازمان و سپس تعیین تخصیص آن است. برنامه ریزی مالی شامل اهداف کلیدی خاصی است که عبارتند از
تعیین میزان سرمایه مورد نیاز ؛ تعیین سازمان و ساختار سرمایه؛ تنظیم سیاست های مالی سازمان و مقررات.
کنترل مالی: این یکی از فعالیتهای مهم در مدیریت مالی کنترل مالی است. نقش اصلی آن ارزیابی این موضوع است که آیا سازمان اهداف خود را برآورده می کند یا خیر.
کنترل مالی به سؤالات زیر پاسخ می دهد:
1. آیا دارایی های این سازمان به درستی استفاده می شود؟
2. آیا دارایی های این سازمان امن هستند؟
3. آیا مدیریت به نفع منافع مالی سازمان و ذینفعان اصلی عمل می کند؟
تصمیم گیری مالی: این موضوع شامل سرمایه گذاری و تامین اعتبار در رابطه با سازمان است. این بخش مربوط به تصمیماتی است که باید در مورد چگونگی برخورد سازمان برای افزایش سرمایه و فروش سهام جدید یا نحوه توزیع سود گرفته شود.
در سالهای اخیر و با رشد بازار سرمایه، بازار کار فارغالتحصیلان مدیریت مالی در شرکتهای مرتبط با این بازار نیز توسعه یافته است. بسیاری از افراد با شرکت در آزمونهای بازار سرمایه اقدام به اخذ گواهینامههای حرفهای بازار کرده و در شرکتهای کارگزاری، سبدگردانی، تامین سرمایه و بسیاری شرکتهای دیگر مرتبط با این بازار مشغول به کار میشوند. از سوی دیگر، حسب نیازهای تخصصی در هر یک از این مشاغل، این افراد اقدام به کسب مهارتهای نرمافزاری، برنامهنویسی یا تحلیلی نیز میکنند.
البته بازار کار این رشته محدود به شرکتهای فعال در بازار سرمایه نبوده و تنوع بیشتری دارد. موقعیتهای شغلی مختلفی در بانکها، شرکتهای بیمه و یا شرکتهای مشاوره و سرمایهگذاری نیز وجود دارد که فارغالتحصیلان مدیریت مالی میتوانند با گذراندن دورههای تخصصی مربوط به آنها، به راحتی در این موقعیتها ایفای نقش کرده و کسب تجربه کنند.
برای ورود به بازار کار، علاوه بر آشنایی با مهارتهای تخصصی رشته مورد نظر باید با سایر مهارتهای فردی هم آشنایی داشته باشید. در حقیقت، این مهارتهای فردی هستند که یک شخص را از میان رقبا متمایز میکنند و سبب موفقیت او در زمینهها و موقعیتهای شغلی میشوند.