دانلود رایگان سوالات استخدامی سازمان حسابرسی
سوالات عمومی رایگان ویژه آزمون استخدام مشترک فراگیر دستگاه های اجرایی
دانلود رایگان سوالات عمومی استخدامی سازمان حسابرسی :
خرید سوالات استخدامی سازمان حسابرسی با پاسخنامه
اطلاعیه زمان ثبت نام و شرکت در نهمین آزمون استخدامی فراگیر 1400:
به اطلاع متقاضیان ثبتنام و شرکت در نهمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی کشور میرساند که ثبت نام از روز چهارشنبه مورخ 1400/11/27 از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان آغاز و در روز دوشنبه مورخ 1400/12/02 پایان میپذیرد؛ لذا متقاضیان میتوانند در مهلت مقرر برای شرکت در آزمون ثبتنام نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید دفترچه راهنمای ثبتنام در آزمون را از طریق لینک موجود در زیر دانلود و بررسی نمایید.
ضمناً آزمون رشتههای شغلی مربوط به وزارت آموزش و پرورش در روز جمعه مورخ 1401/02/16 و رشتههای شغلی سایر دستگاهها در روز جمعه مورخ 1401/04/31 برگزار خواهد شد.
تقویم آزمون:
شروع ثبت نام: از 27 بهمن 1400
مهلت ثبت نام: تا 02 اسفند 1400
دریافت کارت آزمون سازمان ها: 28 تیر 1401
زمان برگزاری آزمون سازمان ها: 31 تیر 1400
دفترچه راهنمای ثبت نام سال 1400
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بهموجب قوانین و مقرراتی که به تصویب شورای انقلاب رسید شرکتها و موسسات انتفاعی و غیرانتفاعی متعددی ملی شدند یا تحت مدیریت دولت قرار گرفتند. برای حسابرسی اینگونه موسسات، سه موسسه حسابرسی در بخش عمومی ایران به نامهای موسسه حسابرسی سازمان صنایع ملی و سازمان برنامه، موسسه حسابرسی بنیاد مستضعفان(۱۳۵۹) و موسسه حسابرسی شاهد(۱۳۶۲) تشکیل شد و هر یک حسابرسی و بازرسی قانونی گروهی از شرکتها و موسسات را عهدهدار گردیدند. در سال ۱۳۶۲ بهموجب قانونی که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید مقرر شد با ادغام این سه موسسه و شرکت سهامی حسابرسی (که در سال ۱۳۵۰ تشکیل شده بود و حسابرسی شرکتهای دولتی را به عهده داشت) سازمان حسابرسی تشکیل شود. اساسنامه قانونی سازمان حسابرسی در سال ۱۳۶۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بهاینترتیب، سازمان حسابرسی بهصورت موسسهای دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد که ضمن ادامه اجرای وظایف موسسات مذکور به فعالیت در سایر زمینههای مقرر در اساسنامه خود پرداخت .
مهمترین وظیفه و مسئولیت سازمان حسابرسی، حسابرسی و بازرسی قانونی شرکتها و واحدهای انتفاعی بخشهای دولتی و عمومی است. از جمله شرکتها و موسساتی که در سالهای اخیر توسط سازمان، حسابرسی شدهاست. میتوان از بانکهای کشور، شرکت ملی نفت ایران، شرکتهای گاز و پتروشیمی، شرکتهای آب و برق سراسری، شرکتهای مخابرات، شرکت دخانیات، شرکتهای بیمه، سازمان بازنشستگی و بسیاری دیگر از صنایع بزرگ و زیربنایی کشور نام برد. سازمان تامین اجتماعی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، و شرکتهای تابعه آن، گروه عمده دیگری از موسسات حسابرسی شده توسط این سازمان را تشکیل میدهد. شرکتهای سرمایهگذاری و دیگر شرکتهای تحت پوشش بانکها از جمله دیگر موسساتی هستند که در سال ۱۳۹۹ توسط سازمان، حسابرسی شدهاند. علاوه براین، سازمان حسابرسی یکی از موسسات حسابرسی معتمد بورس اوراق بهادار است و حسابرسی بسیاری از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را نیز برعهده دارد. توزیع واحدهای حسابرسی شده برحسب نوع مالکیت در نمودار و جدول زیر نشان داده شده است.
شرح وظایف :
وظایف و اختیارات سازمان عبارتست از:
الف-انجام وظایف بازرس قانونی و امور حسابرسی کلیه دستگاه هائی که بر طبق اصول ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی که مالکیت عمومی بر آنها مترتب میباشد از قبیل بانکها و مؤسسات و شرکتهای بیمه و همچنین شرکتهای دولتی و مؤسسات و سازمانهای انتقاعی دولتی، مراکز تهیه و توزیع وابسته به وزارت بازرگانی، بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید و سایر نهادهای انقلاب اسلامی و مؤسسات و شرکتهای تحت پوشش آنها و شرکتها و کارخانجات و مؤسساتی که صرف نظر از چگونگی، مالکیت سرمایه آنها به موجب قوانین و مقررات مربوط توسط مدیریت منتخب دولت و یا تحت پوشش دستگاه های اجرائی اداره میشوند و سایر دستگاه های عمومی که طبق اساسنامه و مقررات مورد عمل مکلف به تعیین بازرس قانونی و انجام حسابرسی میباشند.
ب- انجام وظایف بازرس قانونی و امور حسابرسی شرکتها، مؤسسات و دستگاه هائی که در مجموع بیش از ۵۰% سرمایه آنها بطور مستقیم و یا غیرمستقیم متعلق به دستگاه های موضوع بند الف فوق میباشد.
تبصره- انجام وظایف بازرس قانونی و امور حسابرسی توسط سازمان در شرکتها و مؤسسات موضوع این بند که قسمتی از سهام آنها متعلق به بخش غیردولتی (تعاونی- خصوصی) میباشد، موکول به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام است و چنانچه در اساسنامه اختیار تعیین بازرس قانونی و امور حسابرسی از جمله وظایف مجمع عمومی نباشد طبق اساسنامه عمل خواهد شد و در هر صورت نمایندگان صاحب سهام دولت و همچنین نمایندگان صاحب سهام شرکتهای دولتی و سایر دستگاههای مذکور در بند الف این ماده موظفند رای به انتخاب سازمان بدهند.
ج- حسابرسی طرحهای عمرانی (سرمایهگذاری ثابت) مورد اجراء در دستگاههای موضوع بندهای الف و ب این ماده.
د- انجام حسابرسی و خدمات مالی موردی ارجاعی توسط وزیر امور اقتصادی و دارائی در حدود امکانات سازمان.
هـ- ارایه خدمات و مشاوره مالی به وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی و دستگاه های مذکور در بندهای الف و ب فوق، در صورت نیاز و درخواست دستگاههای مزبور و در چارچوب امکانات و برنامههای سازمان.
و- تربیت و آموزش و جذب افراد متعهد جهت تامین کادر متخصص مورد نیاز به منظور خودکفائی از طریق ایجاد مؤسسه آموزشی و همچنین تنظیم و اجرای برنامههای مداوم آموزشی بمنظور ارتقاء سطح دانش شاغلین در سازمان و همکاری با سازمانهای دولتی، دانشگاهها، مراکز آموزشی و سایر سازمانها در زمینه آموزشی و آمادهسازی نیروی انسانی مورد نیاز برای امور حسابرسی و حسابداری.
ز- مرجع تخصصی و رسمی تدوین اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی در سطح کشور این سازمان میباشد. گزارشات حسابرسی و صورتهای مالی که در تنظیم آنها اصول و ضوابط تعیین شده از طرف سازمان رعایت نشده باشد در هیچ یک از مراجع دولتی قابل استفاده نخواهد بود.
ح- تدوین موازین اخلاقی و رفتار حرفهای حسابرسان سازمان براساس اصول و موازین اسلامی.
ط- انجام تحقیقات و مطالعات لازم به منظور کسب آخرین اطلاعات در زمینه حسابداری و حسابرسی و سایر رشتههای مربوط و نشر و اشاعه نتیجه حاصل به منظور افزایش مستمر سطح دانش تخصصی حسابداری و حسابرسی.
تبصره ۱- انجام وظایف مندرج در بندهای الف و ب و ج فوق در مورد شرکتها و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، نیز توسط سازمان صورت خواهد گرفت.
تبصره ۲- سازمان مجاز است در حدود امکانات و برنامههای اجرائی خود علاوه بر دستگاه های مذکور در بندهای (الف و ب) فوق امور بازرسی قانونی، حسابرسی، ارایه خدمات و مشاوره مالی و طرح و استقرار سیستمهای مالی سایر دستگاه ها را بنا به درخواست ارگان مجاز آنها پذیرفته و انجام دهد.
تبصره ۳- سازمان میتواند در موارد اضطراری و پس از اخذ مجوز از مجمع عمومی به مسئولیت خود و تحت نظارت مستقیم طبق ضوابطی که به پیشنهاد هیاتعامل و تایید هیاتعالی نظارت به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارائی میرسد از خدمات اشخاص حقیقی ایرانی که به امر حسابرسی و خدمات و مشاوره مالی اشتغال دارند استفاده نماید. تایید صلاحیت اشخاص مزبور جهت خرید خدمت از طرف سازمان در هر مورد طبق نظر حداقل سه نفر از اعضای هیاتعالی نظارت خواهد بود.